BOC

Després de viatjar molts d’anys arreu del món i conèixer distintes cultures, en Joan Frontera Luna (creador i compositor de BOC) es va impregnar de les músiques i ritmes tradicionals d’una manera irremeiable, així que un bon dia va decidir reunir tota una sèrie de personatges que creia que eren els més adequats per dur aquest projecte endavant, no tan sols grans músics, sinó també grans persones i amics.

BOC neix a mitjans del 2009 amb una idea una mica eclèctica i amb ganes de plasmar totes aquestes vivències a partir dels nostres instruments tradicionals de Mallorca. BOC fa folk amb influències d’arreu del món i tot enfocat a la nova creació mesclant la base clàssica de contrapunt i harmonia amb la important influència del hardcore, new age, metal, ska, etc. Així varen iniciar un grup que contínuament ha anat evolucionant i experimentant fins a arribar al que és a l’actualitat, gràcies a l’aportació de tots els integrants del grup que provenen d’àmbits musicals molt diferents.

Són un grup jove, un grup amb molta feina feta i amb ganes de viure coses que només pot aportar la música. La majoria dels seus membres compaginen la seva formació musical de diferents àmbits amb la del món tradicional formant part, des de fa anys, d’altres agrupacions tradicionals al marge de BOC.


Components

Joan Frontera Luna (piano, acordió, flabiol i tamborino)
Pere Frontera Luna (xeremies i flauta travessera)
Biel Frontera Luna (clarinet, whistle, guitarró, flabiol i tamborino)
Xisco Amengual Ripoll (violí)
Tomeu Marroig Pujol (guitarra elèctrica i llaüt)
Lluís Vivern Pons (guitarra acústica i banjo)
Rafel Barceló Jaume (baix elèctric)
Lluís Oreja Roig (bateria i percussions)
Biel Fiol (violoncel)


Currículum musical

2015

Gate to Southwell Folk Festival (Anglaterra), Festival Internacional de Fregenal de la Sierra (Extremadura), X Fiesta en el Aire (Málaga).

A MALLORCA
Actuacions al Firó de Soller, Mercat Medieval de Capdepera, Festes d’Esporles, Festival Morralla de Cala Ratjada, 25 anybeersari de Lórien, XII Fira nocturna d’Ariany, Festes del Rei en Jaume a Santa Ponça, St. Llorenç Craft Beer & Swing Festival i concert al Parc de N’hereveta (Porreres) compartint cartell amb Catarres, Companyia Elèctrica Dharma, La Troba Kung Fu i Lax’n’Busto.

2014

Actuacions als Festivals Folkez Blai d’Ermúa, Getxo Folk i Demandafolk. Concert a la sala Astra, Guernica.

A MALLORCA
Concerts a les festes d’Andratx, Campanet, Fornalutx, nit de Sant Joan a Palma, Mercat Medieval de Capdepera i a la Diada de les Illes Balears.

2013

Finalistes del concurs Runas del Festival do mundo celta de Ortigueira, el més important a nivell folk de l’estat espanyol i un dels més importants d’Europa. Guanyadors al concurs del festival Folkez Blai a Ermúa, País Basc.Actuació al festival Iberi@Folk 2013 a Huesca.

A MALLORCA
Presentació del segon disc del grup “Les mil i una…” a Es Gremi. Actuació en un dels concerts més multitudinaris de 2013 compartint cartell amb Antònia Font, Manel i Txarango davant més de 5.000 persones.
Actuacions a les revetlles de Lloseta i Santa Mar- galida, II Festa Orada (10è aniversari dels Xeremiers Orats de Pollença) i al correfoc del grup Esclatabutzes (Sóller).

2012

Guanyadors del concurs del festival Iberi@Folk de Huesca 2012. Finalistes del Festival Internacional de Fregenal de la Sierra de Cáceres.

A MALLORCA
Presentació del primer disc UEP! al Teatre de Lloseta. Actuacions a les festes de Sóller, Esporles, Santa Maria, Lloseta.